2019 Dodge RAM 1500

2019 Dodge RAM 1500 three quarter view in landscape

15 Januari 2018

2019 Dodge RAM 1500

De 2019 Dodge RAM 1500: een vinnige krachtpatser

KABLAM, daar is hij dan, de 2019 Dodge RAM 1500! Op de jaarlijkse Detroit Auto Show stelde de Amerikaanse autoconstructeur zijn bekendste 1500-model met veel bombarie aan het grote publiek voor. De stoere pick-up die zowat Amerikaans erfgoed is, onderging daarvoor wel eerst een flinke make-over.

Speelse lijnen, een meer aerodynamische carrosserie en het ontbreken van de typische cross-hair grille geeft de nieuwe RAM een minder agressieve look. Maar wees gerust, scheuren doet hij als nooit te voren.

De stoere pick-up die zowat Amerikaans erfgoed is, onderging een flinke make-over.

Sterker en zuiniger

Voor zo’n nieuwe gedaante ging de RAM op vermageringskuur. Met zo’n 100 kilo minder is deze krachtpatser vinniger geworden. Een nieuw hoogwaardig stalen frame maakt van deze RAM 1500 bovendien de sterkste ooit in zijn soort. De pick-up trekt moeiteloos 5.670 kilo, bijna 1.000 kilo meer dan zijn voorganger.

Ook onder de motorkap zien we heel wat nieuws. Zowel de 6- als 8-cilinderuitvoering is gezegend met het 48-volt ‘mild-hybrid’ systeem. Hiermee kiest Dodge voor een slimme manier van brandstofbesparing. Dat maakt zuiniger en schoner rijden mogelijk, zonder aan prestaties in te boeten. Bij de lancering biedt RAM de nieuwe 1500 aan met een 305 pk sterke 3.6 liter (V6) en een 5.7 liter (V8) met 395 pk onder de kap. Later dit jaar zou eventueel nog een dieseluitvoering volgen.

2019 Dodge RAM 1500 interieur

Tot op de bout beveiligd

Daarnaast werd aan het interieur gesleuteld. Meer ruimte zorgt voor betere ergonomie tijdens het rijden, terwijl je makkelijk navigeert via het 12-inch infotainmentscherm. Naast een grotere display zijn er 5 USB-poorten geïntegreerd, net als een WiFi-connectie en alle veiligheidssystemen en rijassistenten die je maar kan inbeelden: een 360 graden-camera, Dodehoekmonitoring, adaptieve cruise control, noodremsysteem, rijbaanassistent …

Meer weten? Pre-order jouw 2019 Dodge RAM 1500, stuur een mailtje naar verkoop@handiricars.be.
Ontdek onze uitgebreide stock aan Dodge RAM’s Ga naar stock
  • Eric Pauwels says:

   Gisteren naar auto salon Brussel geweest en er geen enkele andere pick up die hier kan aan tippen zelfs niet in prijs.

   Reply
  • Beste Jonathan,
   We kunnen hier nog geen antwoord op geven. Binnenkort komen we met een pre-order en dan kunnen we hier een antwoord op geven.

   Reply
 • Heb twee jaar geleden mijn eerste Dodge gekocht. Als ik zo de nieuwe ontwerpen zie is het ook de laatste.
  Gaat Amerika nu ook op de Europese autobelijning over ?
  Daar gaat het stoere en eigenzinnige uiterlijk !
  Dan blijft over Ford en Chevrolet voor mij om tussen te kiezen.
  Zonde, zonde, zonde !

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
© 2021 Handiri Cars Alle rechten voorbehouden | Handiri Cars bvba streeft naar een website met nauwkeurige en geactualiseerde informatie. Illustraties, foto’s, figuren en kleuren op deze site zijn niet bindend.