De unieke 2017 Dodge Ram Copper Sport, 3000 exemplaren

2017 Dodge RAM Copper 4WD Crew Cab Sport

31 May 2017

2017 Dodge RAM 1500 Copper Sport

2017 Dodge Ram Copper Sport is een schot in de roos

Jaar na jaar pakt de Chicago Auto Show uit met tal van speciale uitvoeringen van bestaande trucks. Ook Dodge Ram onthulde deze editie verschillende modellen met een uniek design. Zo speelde ze in op de groeiende vraag naar speciale edities, ontworpen en geproduceerd door de constructeur. Alsook de 2017 Dodge Ram Copper Sport werd hier voorgesteld aan het grote publiek. Een schot in de roos voor elke fan van lichte vrachtwagens of pick-ups, die op zoek zijn naar de juiste mix van stijl en duurzaamheid.

“Liefhebbers van pick-ups willen opvallen”, vertelt Mike Manley, CEO van Dodge Ram. “Het zijn in de eerste plaats praktische voertuigen, maar kopers bekennen graag dat ook stijl voor hen doorslaggevend is. Veel van onze klanten vallen voor onze aandacht voor detail en de stijl in het design van de Dodge Ram 1500. De nieuwe Dodge Ram Copper zal hen zeker niet teleurstellen.”

Kleine toelichting omtrent de splitsing van Dodge & Ram

Allereest een kleine toelichting om alle verwarring uit de wereld te helpen betreffende het zogenaamde product Dodge Ram.

Het is nu bijna 8 jaar geleden (in oktober 2009) dat Chrysler Group de controversiële beslissing heeft genomen om zijn Ram (truck) merk van Dodge te splitsen. Officieel zijn er nu 2 verschillende merken Dodge & Ram. Ram is dus al heel lang geen onderdeel (model) meer van Dodge. We zouden dus moeten spreken van Ram (merk) en 1500 (Model).

In de volksmond wordt dit na 8 jaar nog steeds niet geaccepteerd, „iedereen” heeft het dus nog steeds over Dodge Ram.

Wij leggen ons, voor dit artikel, erbij neer.

Unieke configuratie voor de 2017 Dodge Ram Copper Sport.

De 2017 Dodge Ram Copper Sport. De naam zegt voldoende. Het model is gebaseerd op de Sport-versie en is dankzij de koperkleurige lak zonder twijfel een eyecatcher op de baan. Terwijl de versie met tweewielaandrijving is uitgerust met 22 inch aluminium velgen. Biedt Handiri Cars u uitsluitend de versie met vierwielaandrijving, voorzien van 20 inch gloss black aluminium velgen, in een vierdeurs (Crew Cab) uitvoering. Bekijk hier onze beperkte voorraad.

De Sport Copper springt in het oog door de Sport Performance motorkap. Deze heeft zwarte accenten, bovenop de opvallende grille in koperkleur (Copperhead Pearl Coat) met zwart Dodge-Ram-logo en blinkend rooster. De zwarte logo’s op de flanken en achterklep, maken de unieke afwerking compleet.

Accenten in koperkleur kenmerken het interieur van de Dodge Ram Copper.

Maar schoonheid zit ook vanbinnen, niet? De zetels zijn tot in detail en stijlvol afgewerkt met accenten in koperkleur. Het Dodge-Ram-logo zorgt dan weer voor een luxueuze look en overvloed aan klasse en karakter. De hoogwaardige zwarte sportieve diepe zetels voorin met hoge rug en hoofdsteun bieden u dan weer een garantie op een aangenaam rijcomfort.

Onder de motorkap van de Dodge Ram Copper ronkt de 5.7-liter Hemi V8.

Ook aan vermogen heeft deze Dodge Ram Copper Sport geen gebrek. Onder de motorkap ronkt de krachtige 5.7-liter Hemi V8. Dit is goed voor maar liefst 401 pk of 295 kW en een koppel van 556 Nm (410 lb-ft). Dankzij de automatische transmissie met acht versnellingen, haalt u het beste uit de motor.

Vergeet niet, er rollen slechts 3.000 exemplaren van deze Dodge Ram Copper Sport van de band. Wat van deze Copper een echte unieke pick-up maakt!

Ontdek onze uitgebreide stock aan Dodge RAM’s Ga naar stock
Uitrusting
  • Copperhead Pearl Coat Exterior Color
  • MOPAR Sport Performance Hood Decal
  • Body-Colour Grille w/Bright Billets
  • Sport Performance Hood
  • A/C w/Dual-Zone Automatic Temperature Control
  • Black 4×4 Badge, Black 5.7L Hemi Badge & Black Ram 1500 Badge
  • Power Adjustable Pedals
  • Humidity Sensor
Specificaties
Jaar 2017
Merk RAM
Model 1500
Uitvoering 4WD Crew Cab Sport w/ Copper Sport Package [AVH]
Transmissie 8-Speed ZF TorqueFlite 8HP70 Automatic Transmission [DFK]
Motor 5.7L HEMI®, V8 [EZH]
Brandstof Benzine
Vermogen 401 pk (395 HP), 295 kW
Koppel 556 Nm (410 lb-ft)
CO₂ gecombineerd 325 g/km
Brandstofverbruik gecombineerd 13,8 l/100 km
Exterieur Copperhead Pearl [PLB]
Interieur Black w/ Anodized Orange, Deluxe Cloth, High-Back Bucket Seats [A5VC]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
© 2021 Handiri Cars Alle rechten voorbehouden | Handiri Cars bvba streeft naar een website met nauwkeurige en geactualiseerde informatie. Illustraties, foto’s, figuren en kleuren op deze site zijn niet bindend.